Bag in Box: system opakowań, który podbija świat gastronomii
Termin „bag in box” nie mówi Ci nic? Oto koniec tego problemu! Popularnie nazywany BiB, to system opakowań, który przebojem wdarł się na gastronomiczną scenę. Składa się on z pojemnika kartonowego i worka foliowego, służącego do przechowywania płynów. Działa na zasadzie prostej pompy – wyciśnijmy zawartość, a pusty worek sam zasysa powietrze, dzięki czemu płyn w środku nie ma styczności z powietrzem.
Pomimo niewielkiego czasu, jaki minął od pojawienia się na rynku, bag in box, to rozwiązanie stosowane coraz częściej. Wykorzystuje je wiele różnych branż, prym wiodą jednak marki działające w sektorze gastronomicznym.
Pod adresem https://ekopak-bib.pl/ znajdziesz bogatą ofertę producenta.
Gastronomia korzysta na BiB
Bag in box to rozwiązanie, które pomaga nie tylko restauracjom, ale również producentom i dystrybutorom płynów. Dzięki niemu możliwe jest bezpieczne, wygodne i ekonomiczne przechowywanie płynów. Czy to wina, kawy, herbaty czy różnego typu sosy – Bag in Box doskonale się sprawdza w każdym z tych zastosowań.
O ile dla niektórych branż BiB jest bardziej odkrywczym rozwiązaniem, to gastronomia dostrzegła przede wszystkim jego uniwersalność. W ten sposób możliwe staje się sprowadzenie kosztów transportu, przechowywania, a nawet redukcja ilości odpadów. Taka praktyka znacznie wpływa na obniżenie niechcianych kosztów związanych z logistyką, co przekłada się na zyski restauracji.
Najważniejsze korzyści z BiB dla Gastronomi
Przechowywanie wina w BiB pozwala na utrzymywanie jakości napoju przez dłuższy czas w porównaniu do tradycyjnych butelek. Bag in box daje możliwość bezpośredniego serwowania napojów z opakowania, co eliminuje potrzebę przechowywania otwartych butelek.
System BiB również przyczynia się do zwiększenia wydajności w biznesie gastronomicznym. Restauranters mogą szybciej i łatwiej obsłużyć swoich gości, nie musząc marnować czasu na otwieranie butelek oraz unikać kłopotliwych sytuacji związanych z rozbiciem czy zapomnieniem o otwartym winie.
Szczegółowe informacje na temat korzystania z bag in box w branży gastronomicznej można znaleźć na stronie https://ekopak-bib.pl/.
Podsumowanie
Współcześnie bag in box jest cenionym rozwiązaniem w branży gastronomicznej, dając znaczne korzyści zarówno restauratorom, jak i producentom płynów. Szybkość, łatwość obsługi, oszczędność miejsca i pieniędzy to tylko niektóre z zalet tego systemu. Wszystko to sprawia, że Bag in Box jest innowacyjnym i efektywnym sposobem zarządzania płynami w licznych obszarach branży gastronomicznej.
Dla osób zainteresowanych zastosowaniem BiB w swojej działalności, warto zajrzeć na stronę https://ekopak-bib.pl/ – liczącego się producenta opakowań, który dostarcza produkty dla wielu gałęzi przemysłu, w tym gastronomii.